Håkan Lindman, tränare, Fässbergs IF. Arkivfoto: Petter Ullberg

Kvaldrömmar hos Fässberg efter storseger

Det blev vinst med hela 10–0 för Fässbergs IF när laget ställdes mot jumbon Rambergets SK i sexan under torsdagen. Nu hoppas laget kunna nå ett kval till division 5.

Läs mer: Svensk mästare tar över Fässbergs IF

Fässbergs IF har definitivt fått stopp på raset nedåt genom divisionerna. Nu krigar laget istället för att lyckas nå en kvalplats till division 5. En viktig pusselbit tog de hand om under torsdagen då de utklassade jumbon Rambergets SK med hela 10–0.

– Det är alltid roligt att göra mål, men det kunde ha blivit betydligt mer än så, säger Fässbergscoachen Håkan Lindman.

Fässberg hade en ledning med tre mål i paus. I andra rann det iväg så att slutsiffrorna blev tvåsiffriga. Filip Berg gjorde tre av målen, resten gjordes av Filip Hjertonsson, Hampus Lyrstrand, Fredrik Erstad, Pelle Törnqvist, Egil Edberg, Philip Kinnander och Emil Krenauer.

Genom segern ligger Fässberg kvar som trea i tabellen, bara en poäng efter Proletärens FF som dock har en match mindre spelad. Det betyder att Fässberg har chans att gå upp på en andraplats i tabellen, men då måste Proletären tappa poäng i båda sina återstående matcher. Vad som krävs för att få kvala är dock oklart.

– Det är detta som är så svårt i den här serien, man vet inte riktigt ännu vilka lag som har chans att kvala. Tvåan får nog kvala, kanske även trean om något fantastiskt händer, säger Håkan Lindman.

Allt hänger på hur många av Göteborgslagen som tar klivet upp till division 3.

Fässberg kan som sämst bli trea i sexan, oavsett utgången i den sista matchen mot Göteborgs SIF som spelas den 15 oktober.

– Det är bra så, men självklart skulle vi vilja avsluta säsongen snyggt med en seger där i alla fall så får vi se vad som händer, säger Håkan Lindman.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar