• Lindome GIF fick med sig en poäng från premiären i division 2 i helgen mot topptippade IS Halmia. Arkivfoto: Charlotte Gad

  Kryss för Lindome i premiären

  Lindome GIF fick med sig en poäng hem från sin premiär i fotbollens division 2, det efter 1–1 borta i lördags. Målet gjorde nyförvärvet Elias Gustafson.

  – Inte direkt en pärla i krysset, säget han.

  Läs mer: Gustafson till Lindome

  Det var tuffast tänkbara uppgift som Lindome GIF ställdes inför i premiären borta mot IS Halmia i lördags, ett topptippat lag i tvåan. Matchen spelades dessutom på naturgräs, vilket inte Lindome har som träningsunderlag i vanliga fall. Men Lindome hanterade situationen och kom ut bra i premiären.

  – Vi hade några farliga chanser och ett bra tryck i inledningen, men sedan åt de sig in i matchen och hade ett stort bollinnehav, säger mittfältaren Elias Gustafson.

  Gustafson kvitterade

  Hemmalaget tryckte in första målet efter dryga halvtimman. Men bara minuter senare svarade Lindome med en kvittering, signerad Elias Gustafson. 

  – Det var en hörna som de rensade in i boxen så det var fritt fram för mig att lägga in den, säger han.

  Mål i första matchen med din nya klubb. Hur känns det?

  – Det är alltid kul att göra mål, men det var inte direkt någon pärla upp i krysset.

  Andra halvlek slutade mållös, vilket betydde en poäng var till de båda lagen i premiären.

  – Det var en ganska typisk premiär, chansfattigt med två lag som försvarade sig bra. På något sätt är vi ändå nöjda med en poäng även om vi alltid vill vinna, vi har höga målsättningar i år, säger Elias Gustafson.

  Trivs i nya klubben

  Elias Gustafson är bror till de så framgångsrika tvillingarna Samuel och Simon Gustafsson från Fässbergs IF, nu i italienska Torino FC respektive holländska Feyenoord. Elias Gustafsson har spelat med BK Häckens U19-lag innan nu kom till Lindome.

  – Det känns jättebra i klubben, jag kommer in mer och mer i det både spelet och socialt.

  Saknar du BK Häcken?

  – Nej, det kan jag inte säga, jag trivs bra i Lindome.

  Christopher Kullenberg Rothvall

  031-86 84 21

  sport@molndalsposten.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar