• Konstmål bäddade för årets första seger

  I andra omgången spräckte Lindome GIF årets segernolla. Dalstorp besegrades med 2–1 men tränare Johan Mattsson var kanske mer glad över resultatet än över spelet.

  – Vi fick en poäng med oss mot Halmia förra veckan och tre poäng här. Det är en jättebra start, men vi har en bit kvar i våra prestationer. Vi har högre krav på oss själva, säger Johan Mattsson.

  Årets hemmapremiären såg länge ut att bli en lätt match för de svartvitklädda – Filip Lagerstedt slog till med ett mycket snyggt lobbskott från halva plan mot en felplacerad målvakt efter nio minuter och därefter fyllde Viktor Alexandersson på till 2–0.

  I andra halvlek fick dessutom Robin Eriksson chansen att bli målskytt på straff. Men efter att Eriksson bränt både straffen och returen svängde matchen.

  – Vi kunde punkterat matchen där, men när vi missade straffen så fick Dalstorp ny luft. Och vi vet att de är ett lag som aldrig ger sig, säger Johan Mattsson.

  Närmare än ett reduceringsmål kom dock Dalstorp inte den här eftermiddagen och därmed var årets första trepoängare säkrad för Lindome.

  Nu vill tränare Mattsson framför allt se modigare Lindome-spelare i matcherna som kommer.

  – Vi har massor av kvalitéer i laget, men vi behöver bli lite djärvare både offensivt och defensivt. Just nu känns det som att vi är rädda för att slå bort en passning, vilket gör att vi spelar säkert men också att det finns utvecklingspotential.

  Fredrik Hofflander

  fredrik.hofflander@molndalsposten.se

  031-86 84 23

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar