År 2018 har börjat strålande för Mölndal bandy, under söndagen slog laget Sunvära borta med hela 6–1. Arkivfoto.

Klättrar i allsvenskan efter superknock

Mölndal bandy är inte bortskämda med segrar i damallsvenskan, men nu ser det ut att ha lossnat. Under söndagen spelade laget sin tredje raka match utan förlust när Sunvära SK pulveriserades med hela 6–1.

Läs mer: Kryssade i årets första match

Från att ha legat i den allsvenska bandybotten är Mölndal nu fyra i serien efter söndagens målfest borta på Sjöaremossen. Men även om matchen slutade 6–1 så började den desto jämnare. Alice Hellström gav ledningen åt Mölndal efter en knapp kvart, men hemmalaget kvitterade strax därefter på straff. Därefter dröjde det först till 38:a minuten innan lagkapten Anna Gustafsson fick in 2–1.

– Det blev en jämn halvlek, bland annat efter att vi slarvat en del med passningarna. Men vi snackade och sa att vi inte får fortsätta ha en dålig period, säger hon.

Och snacket hjälpte. Bara någon minut in i första halvlek fixade Elin Hult viktiga 3–1.

– Det gjorde att allt lossnade. Vi fick självförtroende och fortsatte spela ihop som ett lag. Alla kämpade verkligen, säger Anna Gustafsson.

Stephanie Storme utökade till 4–1 på straff tio minuter senare. Ytterligare en kvart senare tryckte Cajsa Hult in 5–1. Anna Gustafsson fastställde sedan slutresultatet på tilläggstid.

– Det kändes verkligen hur bra som helst.Det är inte så ofta jag gör så många mål, men nu blev det två. Väldigt skönt, säger hon.

Vad betyder en sådan här seger för er i laget?

– Det betyder jättemycket. Vi behöver verkligen självförtroende och det får vi av detta.

Nu väntar Västerstrands AIK i nästa match på bortais på söndag, et lag som ligger på tredje plats bara en poäng ovanför Mölndal.

– Det gör att vi är extra taggade att vinna eftersom vi har chans att gå om dem, säger Anna Gustafsson.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar