Balltorpsfostrade Nicklas Bärkroth lämnar allsvenska IFK Norrköping för spel med Lech Poznan i den polska högstaligan. Foto: LechPoznan.pl.

Klart: Bärkroth till Polen

Den Balltorpsfostrade fotbollstalangen Nicklas Bärkroth lämnar allsvenska IFK Norrköping för spel i den polska storklubben Lech Poznan. Det blev klart under måndagen.

Läs mer: Bärkroth vill ut i Europa

Det var under söndagen som bland annat Göteborgs-Posten rapporterade om att den Balltorpsfostrade yttermittfältaren Nicklas Bärkroth, senast i allsvenska IFK Norrköping, var på väg till polska storklubben Lech Poznan. Och under måndagen bekräftade klubben genom sin hemsida att Bärkroth kommit för att genomgå läkarundersökningar vilka gick som planerat. Under eftermiddagen skrev Bärkroth på ett fyraårskontrakt med klubben.

– Jag är glad över att vara här. Lech Poznan är en mycket professionell klubb och jag hoppas att jag kan utvecklas vidare här, säger han till klubbens hemsida.

Lech Poznan spelar i den högsta serien som kallas Ekstraklasa där de just nu ligger på tredje plats. Klubben har sex titlar från serien genom historien och nu vill Bärkroth vara med och ta en till.

– Jag vill spela i en klubb som kämpar för att vinna titlar, sa han till klubbens hemsida.

Bärkroth har spelat 52 matcher för Norrköping och har gjort sex mål. Han har vunnit SM-guld med både IFK Norrköping och IFK Göteborg. Han värvades till blåvitt från Balltorp som 15-åring och spelade där fram till 2013 då han lämnade för Brommapojkarna. Inför 2015 bytte han till IFK Norrköping där han sedan blev en av klubbens viktigaste spelare.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar