Kållered vände halvtidsunderläge till seger

Kållered hade problem och låg under med 0–1 efter första halvlek i matchen i division 4 Göteborg B herr i fotboll mot Sandarna på Kållered Sportcenter.

|
Kållered SK vann mot Sandarna BK

Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det 3–1 för hemmalaget Kållered.

Kållereds assisterande tränare Henrik Lunde kommenterade matchen:

– Vi gör en ganska dålig första halvlek och ligger under med 1-0 vilket är välförtjänt. I halvlek pratar vi om grunderna i vårt spel och att ge varandra mer alternativ i uppspelsfasen. Detta gör killarna riktigt bra och Sandarna orkar inte riktigt i andra halvlek. Därför vinner vi rättvist med 3-1.

Matchen förblev jämn målmässigt till Sandarna tog ledningen i 25:e minuten, genom Mikael Oscander på straff. I 55:e minuten nätade Lukas Lindberg, och kvitterade för Kållered.

Gustav Hernborg gav Kållered ledningen i 78:e minuten.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Kållered ledningen genom Alfred Berntsson. Berntsson fullbordade därmed Kållereds vändning. Det fastställde slutresultatet till 3–1.

Kållered har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 9–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sandarna har två vinster, en oavgjord och två förluster och 17–9 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Kållered ligger på fjärde plats medan Sandarna har sjundeplatsen.

Kållered tar sig an Hällesåker i nästa match borta fredag 10 maj 19.10.