Kållered SK tog hem segern efter förlängning. Arkivfoto: Linus Olsson

Kållered är en vinnare igen

Det satt långt inne. Men nu har Kållereds hockeykrigare fått med sig en vinst.

– En rättvis seger, tycker assisterande KSK-coachen Tomas Lönn.

Kållered åkte på ett baklängesmål direkt efter 29 sekunder. Skulle det gå som vanligt? Ett lag i motgång brukar få det tufft när pucken inte studsar den väg man vill. Men nej. Det här var början till något mycket roligare än de senaste månaderna för det unga (kris)laget.

– Det har varit bedrövligt. Vi har kämpat länge. Vi spelade ganska bra, men släppte tyvärr tidiga mål i både första och tredje perioden, säger Tomas Lönn.

KSK såg snabbt till i att kvittera och i andra perioden vände Kållered och gick upp i ledningen. Gästerna Tibro gav däremot inte heller upp utan både reducerade och sedan 32 sekunder in i tredje perioden kvitterade.

– Men det var ingen panik.

Matchen gick till förlängning. Där matchuret tickade in på sista förlängningsminuten var Christopher Persson Smith framme på Jakob Kullbergs assist och KSK kunde kassera hem två poäng och seger.

– Äntligen en seger. Precis vad vi behövde. Nu får vi se om vi förhoppningsvis kan bygga vidare på den. Det var bra målvaktsspel av Ville Kaukkila och laget kämpade, menar Tomas Lönn.

Niklas Ohlson

Kållered SK – Tibro IK 4–3 (1–1, 2–1, 0–1, 1–0)

Ishockey Division 2 syd A forts.

Mål: Jesper Bidegård, Anton Fagerberg, Jesper Lundgren, Christopher Persson Smith.

Bra: Målvakten Ville Kaukkila.

Relaterade artiklar
Fler artiklar