Joacim Arplöw är ny tränare i IF Mölndal hockeys A-lag. Foto: Mölndal hockey/Linus Olsson

Juniorer går upp i Mölndal

I Mölndal hockeys A-lag blir det en föryngring i år när många spelare från J20 tar plats i laget.

– Det är roligt att de vill vara kvar i klubben, säger tränaren Joacim Arplöw.

Förra veckan kom Mölndal hockey igång med träningen och planen är att gå på is på måndag. Laget, som spelar i division tre, vill göra en ordentlig satsning den här säsongen.

– Det kommer vara tre, fyra ispass i veckan hela augusti ut. Den tredje september är första träningsmatchen, säger Joacim Arplöw.

Har tränat J20

Den 22-årige tränaren slutade som spelare efter en axelskada och har senast varit assisterande tränare i Mölndals J20-lag. När han nu går in som huvudtränare i A-laget är det många av spelarna från J20 elit som följer med.

– Det är många av dem som valt att stanna och spela som seniorer. Vi satsar på att ha ett ganska ungt lag och så vill vi att spelarna ska ha någon form av bakgrund i Mölndal, säger han.

Själv tycker han det är roligt att få vara huvudtränare.

– Nu har vi ju inte gått på is än men än så länge känns det bra, säger han.

Mest nya spelare

De flesta spelarna som var med förra säsongen har valt att inte fortsätta. Joacim Arplöw tror det beror på att de kommer satsa mer i år, med fler träningar och högre mål.

– Det är tre delmål egentligen, det första är att ta oss till alltrean, del två är kvalet och del tre att ta oss upp till division två. Om det skiter sig är det inte så att alla får sparken eller så, men nu satsar vi, säger han.

Hur ska ni göra för att lyckas?

– Jag kommer fortsätta med fartfylld hockey, men ändå tänka lite smart mot lag som spelar taktiskt. Man måste ha lite mer smartness än i J20 kanske. Vi ska använda farten och killarna som vi tagit in är väldigt skridskoskickliga.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar