Jitex vann komfortabelt mot Valinge i säsongspremiären. Tove Sjödins 2–0-mål blev omdiskuterat men reprisbilderna talade sitt tydliga språk: bollen var inne. Foto: Instagram

Jitex segrade enkelt i svårspelad premiär

Usel plan och ett motståndarlag som hade allt att vinna. Men Jitex övervann alla svårigheter och tog en mycket säker 2–0-seger i säsongspremiären mot halländska Valinge.

Tränaren Stefan Olofsson var mycket nöjd med hur hans fotbollslag hanterade premiärnerver och press i en match som de på papperet bara skulle vinna.

– Valinge valde att spela på en plan som var fruktansvärt dålig om vi ska vara ärliga. Men jag tycker ändå att vi kunde spela hyfsat och skapa en del chanser. Vi lyckades med att inte bli alltför frustrerade trots alla felstudsar, säger Stefan Olofsson.

Den mest dramatiska sekvensen i matchen var Tove Sjödins 2–0-mål, ett skott som gick först i ribban och sedan ner någonstans runt mållinjen. Det blev den assisterande domaren som fick utslagsrösten och hans besked var klart: bollen var inne.

– Jag läste att Valinges tränare sa att det var ett feldömt mål, men jag har sett matchen på video nu och där syns det att den är inne med en meter, säger Stefan Olofsson.

Nästa helg väntar hemmapremiär för Jitex, som då ställs mot topptippade Mariebo. Stefan Olofsson känner tillförsikt efter den lyckade säsongsinledningen på långfredagen.

– Jag tycker att tjejerna var väldigt bra på att stå emot pressen som det alltid är att spela en premiär, säger han.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar