Det blev seger för Jitex i helgens bortamatch mot Mossens BK i division 1. Foto: Mats Andreasson

Jitex rycker i toppen

Precis som förutspått blev det en enkel seger för Jitex i ettan borta mot Mossens BK i söndags. Samtidigt tappade konkurrenten Mariebo IK poäng igen.

– Vi bryr oss inte, säger tränare Stefan Olofsson.

Läs mer: Jitex tillbaka i toppen

Det var en och annan på Vallhalla IP:s läktare som darrade till en aning i söndags när hemmalaget Mossens BK tog ledningen mot Jitex i matchens 25:e minut. Och så kanske även en och annan spelare.

– Det var ganska nervöst i början, kanske inte så mycket över motståndarna men däremot över situationen. Målet är däremot en individuell tabbe, Mossen har inte många skott på mål alls. Men visst ökade det på nerverna, säger Stefan Olofsson.

Två mål av Strahl

Men Jitex behövde bara stå på skakiga ben i elva minuter. Sedan tryckte Julia Strahl in en kvittering fram till 1–1, vilket också stod sig fram till halvtid.

I andra lossnade målskyttet direkt genom ännu ett mål av Julia Strahl.

– Vi visste vad vi ville göra och lyckades också spela vårt spel, säger Stefan Olofsson.

Inbytta talangen Ema Paljevic visade återigen prov på sin skicklighet genom att göra Jitex tredje mål i matchens 69:e minut. Lydia Skarrie stängde sedan matchen genom att göra 4–1 på straff i 82:a minuten.

Mariebo faller nedåt

Även de andra resultaten gick Jitex väg i helgen. Den tidigare tabelltvåan Mariebo IK tappade en placering efter att bara ha fått kryss mot Qviding FIF. Ny tvåa är Nittorps IK som ligger två poäng bakom Jitex. Det innebär att Jitex nu teoretiskt sett skulle ha råd att kryssa en match. En förbjuden tanke enligt tränare Stefan Olofsson.

– Vi bryr oss inte. Vi kommer inte ha råd med något annat än att köra vårt race. Vi kan inte göra så mycket annat.

Nu har Jitex två matcher kvar mot nästjumbon Falköpings KIK och jumbon IFK Örby innan serien är slut.

– Klart att tjejerna är medvetna om situationen, men det är det klassiska som gäller. En match i taget. Jag måste ändå säga att jag är otroligt imponerad över tjejerna och att de slår Mossen som hade allt att kämpa för i bottenstriden, säger Stefan Olofsson.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar