Klara seriesegrarna Jitex Mölndal BK åkte på säsongens fjärde förlust i ettan under söndagen, det borta mot bottenlaget IFK Örby. Arkivfoto: Mats Andreasson.

Jitex förlorade mot bottenlaget

Oväntat, men inte oförklarligt. Så kan man sammanfatta Jitex Mölndal BK:s förlust mot bottenlaget IFK Örby i ettan under söndagen.

Läs mer: Jitex föll i cupderbyt

Matchen borta mot IFK Örby i söndags var säsongens sista i division 1 för Jitex, en match där det lila laget ställdes mot ett gäng som inte vunnit på hela säsongen. De hade bara lyckats göra tio mål framåt och dessutom släppt in 101 bakåt. Trots det lyckades de redan klara seriesegrarna Jitex att åka på en förlust med 1–2.

– Vi borde naturligtvis ha vunnit den alla dagar i veckan, men så blev det inte. Man brukar säga att viljan drar hela lasset och så var det verkligen i den här matchen, säger Jitex tränaren Stefan Olofsson.

Efter en mållös förstahalvlek tryckte hemmalaget in två mål med tio minuters mellanrum i inledningen av den andra. Amalia Arvidsson tryckte in en reducering för Jitex i 83:e, men det hjälpte inte. Förlusten i säsongsavslutningen var ett faktum.

– Vi valde att vila en del av spelarna i den matchen inför kvalet, men trots det borde vi ha vunnit. Vi kom inte igång, spelarna hade svårt att motivera sig helt enkelt när allt redan var klart, säger Olofsson.

Trots att laget nu åkt på två raka förluster, en mot Kopparbergs/Göteborgs FC i Svenska cupen och en i säsongens sista match i serien, så är inte Stefan Olofsson speciellt orolig inför kvalet till elitettan mot Asarums IF FK som drar igång på lördag.

– Nu blickar vi bara framåt, säger han.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar