Jitex föll tungt: ”Känns frustrerande”

Jitex fick en drömstart i kvalmatchen mot Asarum. Sen gick det mesta fel. Blekingelaget vann odiskutabelt med 3–1 på Åbyvallen.

– Det känns frustrerande. Jag tycker att vi är ett bättre fotbollslag än vad de är. Men i dag kommer vi inte upp i nivå, säger Amalia Arvidsson, som blev Jitex enda målskytt i första kapitlet av kvalet till elitettan.

Inom loppet av de första fem minuterna hade Jitex hela tre avslut på mål – det ofarligaste av dem resulterade. Amalia Arvidsson slängde iväg vad som såg ut att vara ett något misslyckat inlägg från högerkanten, Asarums målvakt försökte sig på en tämligen onödig benparad men slog hål i luften.

1–0 var ett faktum, och därefter handlade faktiskt det mesta om Jitex. Åtminstone fram till 17:e minuten då ett helt slumpmässigt Asarumsskott från 30 meter seglade hela vägen in bakom en överspelad Sara Björck i Jitex-målet.

Målet tycktes ta andan ur det lila hemmalaget som därefter fick inrikta sig mycket på försvarsspel. Asarums ledningsmål kom därför inte överraskande: ett närskott i 38:e minuten av en omarkerad gulklädd spelare, otagbart för Sara Björck.

Andra halvlek blev om möjligt ännu dystrare för Jitex. När de 235 på läktarna förväntade sig en offensiv satsning från hemmalaget var det i stället Asarum som radade upp frilägen och chanser.

Första Jitex-skottet på mål dröjde till 81:a minuten, då Amalia Arvidsson fick iväg en lättfångad lyra från distans.

– Jag vet inte om det handlar om nerverna som spökar eller vad det är, suckar Jitex-tränaren Stefan Olofsson.

Dessförinnan hade Asarum ökat på sin ledning på straff, sedan Amanda Östervall oturligt lyckats rensa ett inlägg upp på sin egen arm.

Stefan Olofsson var allt annat än nöjd än matchen, men vill inte gå med på att Asarum skulle vara ett bättre lag.

– Nej, det håller jag inte med om. De spelade precis som jag trodde, men vi kommer kanske bara upp i 80 procent i dag. Vi har en del felbeslut och en del tillfällen där vi är för slarviga i passningsspelet, säger Stefan Olofsson.

I frustration efter förlusten passade han på att ge ett par kängor åt både slumpen och domaren.

– Deras första är ett skitmål, deras andra är ett skitmål där det först ska vara hands på dem och sedan en misstänkt offside. Och sen straffen…vad ska hon göra när bollen från foten rakt upp på handen? frågar Stefan Olofsson retoriskt.

Tredje raka förlusten nu. Hur kan ni vända detta?

– Jag tror att det bara är att köra på. Vi har vår idé. Detta är bara första halvlek, säger Stefan Olofsson, som väljer att hantera utgångsläget inför returen med ett visst mått av galghumor:

– 3–0 räcker, säger han.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar