Det blev förlust med 0–5 för Jitex Mölndal BK i cupderbyt mot allsvenska Kopparberg Göteborg FC under onsdagen. Foto: Mats Andreasson.

Jitex föll i cupderbyt

Allsvenska Kopparbergs-Göteborg FC blev för tuffa för Jitex. Laget åkte på storstryk när den tredje omgången av svenska cupen avgjordes under onsdagen.

Läs mer: Jitex är klara seriesegrare

Det var dukat till fotbollsfest på Åbyvallen under onsdagskvällen när allsvenska Kopparbergs-Göteborg FC kom på besök för en match i den tredje omgången av Svenska cupen. Närmare 400 åskådare letade sig till Åbyvallens läktare för att se matchen. Jitex hade självförtroendet med sig efter att ha blivit klara seriesegrare, för KGFC var det något stukat efter tre allsvenska förluster. Men trots det dröjde det bara dryga 20 minuter innan gästerna började punktera Jitex. Laget fick in två mål inom en minut. Landlgagsstjärnan Elin Rubensson gjorde sedan lagets tredje mål strax före paus.

I andra fick gästerna in ytterligare två mål vilket innebar att Jitex förlorade matchen med 0–5 och därmed är resan i Svenska cupen över för den här säsongen. Men tränare Stefan Olofsson är ändå nöjd med matchen.

– Resultatmässigt var det tufft, men jag tycker ändå att vi höll uppe spelet väldigt bra. Tjejerna lyckades spela den fotboll som vi vill spela. KGFC gör sina mål på att de är effektiva, de straffar oss på våra få individuella misstag, säger han.

Rent taktiskt ställde laget ut den i stort sett bästa startelvan de hade för att ordentligt kunna mäta sig med det allsvenska motståndet.

– Vi tog chansen att förbereda oss inför kvalet genom den här matchen mot ett så bra motstånd. Och nu vet vi vad vi behöver fila på. Det var väldigt bra att få sina svagheter blottade. Det kan vara första gången som jag är nöjd trots en förlust med 0–5, säger Stefan Olofsson.

Nu väntar den sista omgången i grundserien på lördag mot bottenlaget IFK Örby. Därefter stundar kval till elitettan där Asarums IF FK väntar.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar