Jitex Mölndal BK har tagit SM-silver i fotboll, det under helgens slutspel i F16-SM som avgjordes i Sandviken. Foto: Privat

Jitex bärgade SM-silvret

Det blev en silvermedalj för Jitex Mölndal BK:s juniorer när årets F16-SM i fotboll avgjordes i Sandviken i helgen. Laget förlorade finalen mot AIK.

Jitex juniorlag har gått som tåget hela säsongen och har kommit såpass långt att de fick en plats i årets finalhelg i Sandviken dit tre lag kvalificerat sig. Jitex spelade sin semifinal mot IFK Norrköping DFK under lördagen, en match där Ema Paljevic gjorde Jitex första mål drygt tio minuter in i den andra halvleken efter en mållös förstahalvlek. Norrköping kvitterade dock tio minuter senare. Resultatet 1–1 stod sig halvleken ut, vilket betydde förlängning.

– Vi fick verkligen bita i ordentligt i den matchen, men vi lyckades få in en boll i den andra förlängningsperioden vilket gjorde att vi vann, säger tränare Stefan Johansson.

Målet, det gjorde Louise Hedkvist.

Under söndagen väntade SM-finalen för Jitex mot AIK FF inför 181 åskådare. Men Stockholmslaget var lite för tuffa för Mölndalslaget. Matchen slutade med en 0–5-förlust.

– Vi hade en del skador och förkylningar i laget samtidigt som AIK var ett nummer större än oss, säger Stefan Johansson.

Trots förlusten kan Jitex nu titulera sig som andra bästa lag i Sverige när det kommer till F16-fotboll.

– Klart att tjejerna var lite besvikna just efteråt, men det gick över ganska fort. Det är nästan svårt att greppa att vi vunnit SM-silver. Extra kul är det eftersom de flesta i laget varit med sedan se var små, säger Stefan Johansson.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar