Jitex Mölndal BK är klara seriesegrare i division 1, det efter storseger över Falköpings KIK med 7–0. Foto: Mats Andreasson.

Jitex är klara seriesegrare

Saken är klar. Jitex Mölndal BK är vinnare av årets division 1 dam – för andra året i rad. Nu väntar nytt kval mot elitettan.

– Vi står bättre rustade i år, säger coach Stefan Olofsson.

Läs mer: Jitex rycker i toppen

Inför förra säsongen var det många av spelarna i Jitex som sa att det var serieseger och återtåg till elitettan som gällde för att rädda föreningens framtid. Den gången blev det serieseger med en hårsmån, men fall i kvalet. Nu i år är laget återigen klara seriesegrare med en omgång kvar att spela.

– Det känns otroligt skönt att vi har allt i egna händer den här gången, säger Stefan Olofsson.

Kryss bäddade för segern

Bollen blev egentligen upplagd för seriesegern redan i fredags när de båda konkurrenterna Nittorps IK och Mariebo IK kryssade mot varandra. Då räckte det med en trepoängare i någon av de båda återstående matcherna för att Jitex skulle säkra segern. Det blev vinst direkt under lördagen mot Falköpings KIK med hela 7–0.

– Vår största motståndare den här säsongen har varit våra egna huvuden, men vi hade kontroll i den här matchen. Vi körde full gas, spelarna var på ett fantastiskt spelhumör, Falköping hade ingen chans att andras, säger Stefan Olofsson.

Som tränare är han otroligt imponerad av den som laget gjort under årets säsong.

– Det är helt otroligt gjort av tjejerna att vinna division 1 två år i rad. De flesta spelare går igenom ett helt fotbollsliv utan att vinna någon serie alls, men det här gänget gör det två år i rad. Sjukt bra gjort, säger han.

Kval mot Asarum

Nu väntar en sista match mot jumbon IFK Örby borta på lördag, ett lag som bara skrapat ihop en poäng hittills. Sedan stundar kval mot Asarums IF FK som står klara som seriesegrare i den södra divisionen.

– Vi har väl hyfsad koll på dem, men kommer se till så att få veta mer om dem. Vi kommer att vara förberedda, jag tycker att vi känner oss mer förberedda nu inför ett kval jämfört med i fjol. Dessutom har vi en mycket bredare trupp, säger Stefan Olofsson.

Nu på onsdag får laget en perfekt uppladdning inför slutstriden genom match i svenska cupen mot allsvenska Kopparbergs/Göteborg FC. Men hur hårt laget kommer att gå i den matchen när det är kvalet som är säsongens stora mål är oklart.

– Om vi går med det bästa laget eller inte återstår att se, men vi kommer göra vad vi kan. Samtidigt får vi här en bra chans att se var vi brister. Det kommer att bli en riktigt rolig match, säger Stefan Olofsson.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar