Daleho Irandust är fostrad i Balltorps FF men spelar i dag i BK Häcken. Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall

Inget pris till Irandust

Under tisdagskvällen delades Allsvenskans stora pris ut. Bland de nominerade i klassen Årets nykomling fanns Balltorps stolthet, tillika BK Häckens mittfältare, Daleho Irandust, men han föll på mållinjen.

Det blev istället målvakten Pontus Dahlberg från IFK Göteborg som tog hem priset framför Djurgårdens högerback Felix Beijmo och Daleho Irandust när priset för Årets nykomling delades ut under tisdagskvällen. Irandust är ändå nöjd med att ha blivit nominerad.

– Hur stort som helst. Det är ett bevis på att det har gått bra för mig och att min fotboll fungerar i Sverige. Den fotbollen jag vill spela, säger 19-åringen till GP inför galan.

Efter att ha inlett karriären på hemmaplan och Balltorps FF lämnade Daleho Irandust inför den förra säsongen Gais ungdomslag för att med god teknik och fart bli allsvensk. I år har Daleho Irandust tagit plats på BK Häckens mittfält. 26 allsvenska matcher har han fyllt kontot med, varav 16 har varit från start. Dessutom har han gjort två mål och fem assist under den allsvenska säsong som avslutades med seger på bortaplan mot redan klara svenska mästarlaget Malmö FF.

Bland de som får rösta på Allsvenskans stora pris märks bland annat förbundskapten Janne Andersson, de allsvenska tränarna och lagkaptenerna samt diverse journalister.

Martin Björklund

031-86 84 28

Relaterade artiklar
Fler artiklar