I tio år har Anette Israelsson arbetat som funktionär under Göteborgsvarvet med ansvar för medaljutdelningen. Arkivfoto: Petter Ullberg

Hon har hand om varvets medaljer

Över 50 000 medaljer som alla ska delas ut under ett par timmar. Det är en verksamhet som Anette Israelsson från Mölndals AIK har på sitt bord på lördag under Göteborgsvarvet.

Läs mer: Han har sprungit alla varv

Alla är vinnare i Göteborgsvarvet. Det vet om inte annat eldsjälen Anette Israelsson från Maik som under de senaste tio åren varit ansvarig funktionär för medaljutdelningen på Slottsskogsvallen.

– Det är ren glädje att stå och dela ut medaljer. Alla som kommer är otroligt glada. Och trötta. Ibland är de så trötta att de varken orkar knyta upp sina skor eller ta av sig sina chips. Då får vi hjälpa dem, säger hon.

Ett lag med funktionärer

De är totalt 29 personer från Maik som kommer att tillbringa lördagen med att dela ut medaljer. Men inte bara. Även bananer ska portioneras ut.

– Vi i Maik är ansvariga för målområdet. Dagen börjar med en samling och efter det sätter vi igång att bygga bord, packa upp medaljer och knäcka 50 000 bananer, säger hon.

Ser medaljen på lördag

Genom åren har Anette Israelsson fått se många typer av medaljer. Någon exakt favorit har hon inte, men däremot gillar hon de senaste årens nya designer istället för de rektangulära varianterna. Men årets medalj, den har hon ingen uppfattning om ännu.

– Jag har inte ens sett den. Det gör jag först på lördag morgon när vi packar upp de första lådorna.

När ska du springa själv?

– Jag kommer aldrig någonsin att springa varvet. Enda gången skulle i så fall vara om jag blev jagad runt banan. Det är funktionärsuppdraget jag brinner för, säger hon.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar