Under måndagen kunde Malin Nordin från IK Västra Mölndal kliva högst upp på prispallen i Fort Lauderdale, USA som veteranvärldsmästare i judo. Foto: Privat

Hon är världsmästare i judo

Under måndagen tog Malin Nordin från judoklubben IK Västra Mölndal hem guldet under veteran-VM i USA.

Det var genom att vinna tre raka matcher som Malin Nordin lyckades ta VM-guld i sitt första veteran-VM någonsin.

– Det känns fantastiskt roligt, säger hon.

Malin Nordin började fokusera på VM direkt efter det att hon kommit på tredje plats under veteran-EM i Kroatien i somras. Och hon inledde VM-tävlingen i Fort Lauderdale i Florida, USA genom två tunga vinster första dagen..

– Motståndet var ganska tufft eftersom jag hade en italienska i poolen som jag förlorade mot under EM senast och hon har tidigare tagit guld på veteran-VM. Men jag hade en riktigt bra dag där allt stämde, säger hon.

Malin Nordin fick med sig två segrar under den första dagen och kände efter det att det fanns en stor chans att fixa guldet.

– Troligen var guldet redan bärgat inför min tredje match, men jag vann ändå den på tio poäng vilket kändes väldigt skönt, säger hon.

Hur högt rankar du detta guldet?

– Väldigt högt eftersom jag har tränat väldigt hårt inför den här tävlingen. Jag har bland annat fokuserat mycket på fysiken vilket gav god utdelning eftersom jag kände mig väldigt stark på tävlingen både styrkemässigt och konditionsmässigt.

Christopher Kullenberg Rothvall

sport@molndalsposten.se

031-86 84 21

Läs mer: EM-brons inte nog för Malin

Relaterade artiklar
Fler artiklar