Det blev en guldmedalj för det svenska flicklandslaget under junior-EM i Finland i helgen. Här Amanda Linnér och Beatrice Wallin från Hills Golfklubb tillsammans med Maja Stark från Abbekås Golfklubb i mitten på bilden. Foto: Göran Söderqvist.

Hillsgolfare tog EM-guld

Det blev ett svenskt guld under junior–EM i golf i Finland i lördags, det bland annat genom strålande spel av de båda Hillsspelarna Beatrice Wallin och Amanda Linnér.

Läs mer: Dubbelt Hills på EM

Det var efter att det svenska flicklandslaget besegrat Italien på den finska banan St. Laurence golf strax utanför Helsingfors som det stod klart att laget tagit hem titeln som Europamästare. Det efter att det svenska laget setts som tunga favoriter till guldet efter att ha dominerat europeisk amatörgolf under hela året.

I laget var både Beatrice Wallin och Amanda Linnér från Hills golfklubb i Mölndal med. Linnér krattade för den svenska segern genom att vinna sin inledande match tillsammans med Linn Grant från Rya Golfklubb. När Sverige hade en ledning med 2–0 i matcher behövdes två segrar i de fem singelmatcherna för att säkra guldet. Beatrice Wallin löste den första och genom att Linn Grant vann den andra var saken klar.

Segern innebär att Sverige bjuds in till lag-VM i Japan nästa år.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar