• Amanda Linnér satte nytt banrekord i Florida. Foto: Privat

  Hillsgolfare chockade golfvärlden

  Amanda Linnér från Hills Golf & Sports Club uträttade stordåd i Florida i veckan. Genom att sätta nytt banrekord blev hon tvåa under Annika Sörenstams juniortävling.

  Läs mer: Mölndalstjejer tog EM-silver i golf

  Det var i måndags under den sista dagen av Annika Sörenstams världsberömda juniorgolftävling Annika Invitational på banan Reunion Resort’s Watson Course i Florida som golfvärlden fick lära sig namnet Amanda Linnér från Mölndasklubben Hills Golf & Sports Club. På förhand var Hillstalangen Beatrice Wallin förhandsfavorit eftersom hon vann tävlingens svenska kval, men istället var det Amanda Linnér som överraskade allt och alla. Hon låg på 18:e plats inför den sista rundan som hon gick runt på bara 64 slag, åtta under par.

  – Det var hur kul som helst. Jag slog många bra slag nära flaggorna vilket ledde till korta birdieputtar och birdies, säger hon.

  Till särspel

  Rundan gick såpass bra att Amanda Linnér tog sig hela vägen upp till toppen och slutade på en delad förstaplats med amerikanskan Brooke Seay, vilket betydde avgörande med särspel.

  – När jag kom upp på 18 green trodde jag inte direkt att jag skulle spela särspel och ha chansen att vinna Annika Invitational. Det var en överraskning, säger hon.

  När väl särspelet skulle avgöras kom nerverna smygande inför den avgörande putten. Det gjorde att amerikanskan vann.

  – Det är klart att jag är lite besviken eftersom jag hade chansen att vinna. Men det är inget som drar ner mig, jag är mest nöjd över sista rundan och hur kul jag hade, säger hon.

  Imponerad tränare

  Även hennes coach i landslaget Sara Djos som även är tränade på Hills, är imponerad.

  – Det var helt fantastiskt, hon slog dessutom personbästa med två slag, säger hon.

  Efter ett kort stopp hemma fortsatte Amanda Linnér till Spanien för en ny tävling nästa vecka.

  Beatrice Wallin slutade på en delad 22:a plats i tävlingen.

  – Hon gjorde helt klart en godkänd insats även om hon inte hade det bästa flytet. Hon kan mycket bättre men hade ändå ett par godkända rundor, säger Sara Djos.

  Christopher Kullenberg Rothvall

  031-86 84 21

  sport@molndalsposten.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar