Midnight Hour vann Åby stora pris tillsammans med Ikka Nurmonen. Foto: ATG Live

Hemmahästen föll – finsk häst skrällde

Hemmakusken Robert Bergh gjorde ett överraskande spårval inför skiljeheatet i Åby stora pris. Det bäddade för den finske superskrällen Midnight Hour, som vann loppet enkelt.

Robert Berghs Muscle Hustle spelades till klar favorit i skiljeheatet, men fick starta utvändigt om Midnight Hour sedan Bergh överraskande valt spår fyra bakom startbilen.

Det gjorde att Midnight Hour enkelt kunde ta hand om ledningen i skiljeheatet och sedan blev det ett extremt långsamt tempo i loppet. Först 400 meter från mål, när Muscle Hustle gick ut i andraspår, ökades farten och då var det helt enkelt omöjligt att ta in något på den finske skrällhästen.

Sista 400 meterna travades på den enorma snabba kilometertiden 1.05, Midnight Hour vann med en säker längd och kusken Ikka Nurmonen kunde kosta på sig en segergest i god tid före mållinjen.

– Jag fattar fortfarande inte att jag har vunnit, sa Ikka Nurmonen i vinnarcirkeln.

På förhand var Midnight Hour den minst betrodda av alla åtta hästarna i årets Åby stora pris. Men han vann första försöksheatet efter att ha nått den attraktiva positionen i rygg på ledande favoriten Volstead. Någon timme senare ledde Muscle Hustle och Robert Bergh det andra försöksheatet hela vägen, vilket bäddade för skiljeheat.

– Det här är väldigt stort, säger Ikka Nurmonen.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar