• Hanna Palmqvist tog sig vidare till en semifinal på junior-EM under fredagens försök på 400 meter häck. Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall

  Hanna Plamqvist till EM-semi

  Junior–EM i friidrott i Polen har börjat precis så som Hanna Palmqvist från Mölndals AIK önskade. Hon lyckades ta sig till en semifinal på 400 meter häck.

  Läs mer: De är redo för junior-EM

  Det var vid lunchtid under fredagen som Hanna Palmqvist sprang sitt försökslopp på 400 meter häck i polska Bydgoszcz. Hon blev trea i sitt heat efter att ha sprungit i mål på tiden 58,98, en tid som är en bit över hennes personliga rekord på 58.34 men som räckte precis för att hon skulle gå vidare till en semifinal på tid. Hennes tid var den 15:e bästa i försöken.

  Att nå en semifinal var Hanna Palmqvists stora mål inför mästerskapet. Semifinalen avgörs under lördagen, närmare bestämt klockan 15:48.

  Under torsdagen sprang Gabriel Steffensen sitt 10 000-meterslopp, men han tvingades att bryta efter halva loppet.

  Under fredagskvällen gör även Felix Svensson entré i tävlingen, det på 200 meter i försöken som avgörs klockan 19.14. Svenssons årsbästa på 20.97 är den tolfte bästa tiden bland de 32 startande i grenen.

  Christopher Kullenberg Rothvall

  031-86 84 21

  sport@molndalsposten.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar