Hanna Palmqvist försvarade sitt SM-guld

Häcklöparen Hanna Palmqvist är bäst i Sverige – igen. Under helgen tog hon sitt andra SM-guld i 400 meter häck.

– Det kändes jättekul, det var väldigt öppet på förhand, säger hon.

I helgen var tio friidrottare från Mölndals aik på SM i Helsingborg. För Hanna Palmqvist blev det, liksom förra året, ett guld i favoritgrenen 400 meter häck.

– Det känns bra såklart, jättekul! Det var ovisst innan. Jag var väldigt nervös dagarna innan. Jag har gått och oroat mig i några veckor men när tävlingsdagen väl kom kändes det bra, säger hon.

Blåsigt lopp

Den största utmanaren var Johanna Holmén Svensson från Ullevi FK. En bit in i loppet såg hon ut att vara på väg mot vinsten.

– Johanna låg lite före i kurvan och sen när det var 100 meter kvar så tog jag ikapp lite. Men det var bara sista biten som jag drog ifrån lite, säger Hanna Palmqvist.

Hanna kom först i mål med tiden 58.68. Johanna Holmén Svensson var strax efter med 58.94.

– Det var en liten bit från pers (personbästa). Jag har gjort 58,34 i år. Men det var lite blåsigt så jag är väldigt nöjd med tiden med tanke på förhållandena, säger Hanna Palmqvist.

Satsar på nytt rekord

I stort har det varit en lyckad säsong för Hanna Palmqvist.

– Det började väldigt bra, med loppen under försäsongen och att jag lyckades kvala till junior-EM. Själva resultatet på mästerskapet blev jag mindre nöjd med så det var en liten svacka fysiskt och mentalt. Sen har jag inte sprungit någon lång-häck sen dess, så det var väldigt skönt att kunna göra det här. Förhoppningsvis blir det ett bra avslut med Finnkampen till helgen också, säger hon.

Finnkampen är den sista stora tävlingen på utomhussäsongen och Hanna Palmqvist hoppas på ett bra resultat.

– Jag hoppas att jag kan springa mot mitt personliga rekord, det vore inte fel, säger hon.

Förutom Hanna Palmqvist presterade flera maikare bra under SM-helgen. Bland annat tog Philip Frifelt-Lundqvist ett brons i höjdhopp på höjden 2,09 meter.

Elvira Linderot

sport@molndalsposten.se