• Hanna Palmqvist från Mölndals AIK tog hem segern på 400 meter häck i Oslo i torsdags genom att både slå nytt personbästa, svenskt personbästa och ta sig under kvalgränsen till sommarens junior–EM. Foto: Hasse Sjögren /DECA Text&Bild

  Hanna Palmqvist fixade EM-kvalgränsen

  I tävling efter tävling slår Hanna Palmqvist, 21, från Mölndals AIK nya rekord på 400 meter häck. Och under torsdagen gjorde hon det igen. Denna gången lyckades hon ta sig under EM-kvalgränsen.

  Det var under en förtävling till torsdagens Diamond league i Oslo som Hanna Palmqvist slog till med både ett nytt pers och nytt svenskt årsbästa på sin specialdistans, 400 meter häck. Hon vann loppet före ett helt koppel med norskor på tiden 58.34.

  – Superkul, det kändes väldigt bra även om det var några saker i loppet som blev sådär. Men kroppen kändes bra, säger hon.

  Tiden är dessutom sex hundradelar under den tid som utgör kvalgränsen till hennes stora mål för säsongen, junior–EM i polska Bydgoszcz i juli. Nu väntar hon bara på beskedet från förbundskapten Helene Friberg att hon får åka.

  – Jag har inte hört något ännu, ingen har ringt. Men det ska inte vara några konstigheter, säger hon.

  I helgen har Hanna Palmqvist chansen att bli uttagen till ytterligare ett EM, då till lag–EM redan i midsommarhelgen i Finland. Det genom en friidrottsgala i Stockholm där hon dock inte själv ska medverka, men där grenkonkurrenter till henne ska tävla. Om ingen av dem slår hennes tid är chansen stor att Hanna Palmqvist får åka även till Finland.

  Christopher Kullenberg Rothvall

  031-86 84 21

  sport@molndalsposten.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar