I helgen tog Adam Billger SM-silver i jujutsu under SM-veckan i Söderhamn. Här står han på prispallen längst till vänster. Foto: Privat

Han tog SM-silver i jujutsu

Det blev en silverpeng för Adam Billger, 29 år, på SM i jujutsu som avgjordes under SM-veckan i Söderhamn i helgen. Nu har han fyra silver totalt.

– Man kan säga att jag samlar på silver, säger han.

Adam Billgers prisskåp hemma i Bifrost är fullt med glänsande silvermedaljer, men desto färre är guldpengarna. I helgen lyckades han ta sig hela vägen till sin fjärde SM-final i karriären, men där tog det bom stopp.

– Jag förlorade mot samma kille som jag mött under de tidigare två åren, men för varje gång har det gått lite bättre. Det kändes väldigt bra, jag var snabb, väldigt stark och hade inga problem med orken, säger han.

Adam Billgers överman heter Erik Nillson och kommer från Sollentuna kampsportsförening. Han har nu försvarat sin titel tre gånger om.

– Det har blivit som en spärr för mig att lyckas klara av att gå hela vägen och slå honom, men denna gången var det väldigt nära. Hade jag bara fått en minut till hade jag vunnit, säger Adam Billger. 

Nu hoppas han på att kunna gå hela vägen under nästa års SM-tävlingar.

– Det räknar jag med, säger han.

Men först ska Adam Billger ladda om bössan inför sitt deltagande i en av Europas största tävlingar i jujutsu, Paris open i april.

– Det är ungefär som de europeiska mästerskapen. Det blir den andra stora internationella tävlingen som jag åker på, säger han.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar