Joacim Arplöv är namnet på IF Mölndal hockeys nya coach. Arkivfoto: Linus Olsson.

Han blir nya tränaren i Mölndal

IF Mölndal hockey har gjort klart med en ny huvudtränare för sitt A-lag inför kommande säsong. Det handlar om Joacim Arplöw som därmed tar klivet upp från uppdraget som assisterande i föreningens J20-lag.

Läs mer: Mölndal är klara för kval

IF Mölndal hockey lyckades ta sig till ett kval till hockeytvåan under fjolårets säsong, men där tog det stopp. Inför nästa säsong spänner laget bågen ytterligare och lovar redan nu förändringar på många plan runt laget. Först ut rör tränarposten där alltså Joacim Arplöw nu tar över uppdraget, en coach som fungerade som assisterande tränare till föreningens framgångsrika J20-lag i fjol.

– Där är en Mölndalskille i grunden som spelare med ett flertal säsonger i ungdomslagen upp till spel i A-laget. Efter en axelskada valde han att sluta med spelarkarriären och började att coacha. Han går in på sin andra säsong som tränare, skriver klubben om tränaren i ett uttalande på sin hemsida.

För coachen själv var det aldrig någon tvekan om att ta uppdraget når frågan kom.

– Framförallt när jag visste att så många från J20-laget skulle bli seniorer och var intresserade av att stanna kvar i föreningen. Det skall bli otroligt inspirerande att få vara med på denna resa och att få vara kvar i en fantastisk förening, säger han till klubbens hemsida.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar