IF Mölndal hockey har gjort klart med en ny huvudtränare inför kommande säsong. Arkivfoto: Petter Ullberg

Han blir Mölndal hockeys tränare

IF Mölndal hockey har gjort klart med en ny huvudtränare inför kommande säsong i hockeytrean. Det handlar om Anders Brodén som har över 200 matcher i benen på olika nivåer.

Läs mer: Kvalresan över för Mölndal

Anders Brodén, 43 år, är namnet på IF Mölndal hockeys nya huvudtränare. Han har Göteborg IK som moderklubb och över 200 spelade matcher i karriären från division 1 ner till division 3 där han senast kommer från Partille hockey. Men nu lägger han skridskorna på hyllan och fortsätter som huvudtränare i Mölndal.

– När jag fick frågan om att ta huvudansvaret var det ett ganska lätt beslut. Jag visste att Mölndal har ett bra J-20 elitlag och lyckats behålla många av de unga träningsvilliga spelarna. Att träna ett lag med hög träningsvilja, krav på seriöst engagemang och med ett mål att ta sig till div 2 ligger helt i linje med mina egna ambitioner om jag ska träna ett lag, säger han om sitt uppdrag i en kommentar på klubbens hemsida.

Förutom sin spelarkarriär har Anders Brodén haft olika tränaruppdrag från och till under de senaste tio åren. Lagets säsong drar igång den 8 oktober i en serie som preliminärt består av Chalmers Blue MCR, Hisingens IK, Hovås HC, Kungsbacka Pirates HC, Lerums BK, Partille HK och Varberg HK.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar