Gustav Hernborgs mål räckte inte när Kållered föll

Kållered blev besegrade av Älvsborg på hemmaplan i division 4 Göteborg B herr i fotboll, där matchen på tisdagen slutade 2–4 (0–1).

|
Kållered SK förlorade mot Älvsborg FF

– Idag mötte vi ett lag som sprang och kämpade otroligt bra. Det är där vi förlorar matchen. Vi gör inte skitjobbet tillräckligt bra och är inte tillräckligt påkopplade. Grattis till ÄFF för en bra genomförd match och jag hoppas att våra killar lärt sig att hårt skitjobb är alltid viktigast, kommenterade Kållereds assisterande tränare Henrik Lunde.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän gästerna Älvsborg tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Oscar Magnusson Engman. Direkt efter pausen ökade Max Pajnert Älvsborgs ledning.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Gustav Hernborg och reducerade åt Kållered.

Bara fem minuter senare var det Albert Ekander som såg till att Älvsborg ökade ledningen till 1–3.

I den 74:e minuten reducerade Gustav Hernborg för Kållered. Mer än så blev det dock inte för Kållered.

Men med åtta minuter kvar att spela ökade Älvsborg ledningen genom Max Pajnert. Det fastställde slutresultatet till 2–4.

Kållered har tre vinster och två förluster och 14–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Älvsborg har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 9–10 i målskillnad.

Det här betyder att Kållered ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Älvsborg på nionde plats.

Nästa motstånd för Kållered är IK Virgo. Lagen möts lördag 29 juni 13.30 på Mossens IP.