Team Spirit vann den internationella säsongspremiären Winter cup i Belgien. Foto: privat

Guld direkt för Team Spirit

Den internationella säsongspremiären är avklarad för Team Spirit. Och det på bästa sätt.

Tjejerna tog hem segern i Winter cup i Belgien.

Team Spirit, med synkrokonståkare från både Mölndals och Kungsbackas konståkningsklubbar, mötte juniorlag från Schweiz, Storbritannien och Frankrike i Winter cup.

– Det var den första internationella tävlingen i synkrovärlden. Det var de bästa lagen från just de här länderna, men alla toppländer och topplag var inte där. Vi gjorde det korta programmet första dagen och det långa den andra. Och det gick jättebra i båda programmen, även om det är tidigt på säsongen och vi har att jobba på. Vi gjorde vad vi kan, här och nu, säger Team Spirit-tränaren Malin Heidenfors.

Vad finns det att jobba på?

– Det är en del tekniska svårigheter som vi inte riktigt behärskar än. Vi jobbar på att synka oss, få in mer koreografi och fylla programmet mer. Det är ändå skönt att vi fick ett kvitto på att det vi gör är bra.

Winter cup blev som en genomkörare för viktigare uppgifter redan till helgen.

– Då har vi hemmatävling i Kungsbacka. Det är det första kvalet av två till junior-VM, som går i mars i Zagreb. Det är väldigt viktigt. Vi ska till VM.

Vad vill ni ska känneteckna Team Spirit?

– Vi vill vara ett lag som blir bättre och bättre hela tiden, som verkligen går framåt. Ett lag som jobbar mycket med gemenskap, kämparanda och mental träning. Vi har ett gammalt boxarproffs – Roland ”Tigern” Ericsson – som mental coach. Han är fantastisk. Det är otroligt viktigt med mental träning då det är 16 personer (23 totalt i truppen) som ska vara på topp och synkade samtidigt. Det kräver mycket. Ett misstag kan stjälpa allt. Det gäller att få ut max av alla träningar. Vi har gemenskapen och glöden som vi jobbar med. Och vi märker att det har gett resultat, tycker Malin Heidenfors.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar