Under helgen avgjordes den sista helgen av Snickarcupen, en helg där alla var vinnare. Här glada barn i Lindoms GIF:s pojkar -09 som spelade i Almåshallen under lördagen. Foto; Petter Ullberg

Glädje under Snickarcupens sista helg

Snickarcupen anno 2018 är nu historia. Under helgen som gick arrangerades den sista av Snickarcupens fyra helger med gott om glada barn. Redan nu har tävlingsledningen börjat skissa på nästa års tävling, då i den nya Almåshallen.

Läs mer: Snickarcupen bjöd på en första målfest

Det var de yngsta spelarna som fick göra entré under Snickarcupens sista helg, flickor och pojkar födda 2008 och 2009.

– Det gick väldigt bra, det blev en mycket bra helg. Det var lite nytt för oss i år eftersom matcherna spelades med sarg och så har vi inte gjort tidigare. Men det gick bra, säger tävlingsgeneralen Niklas Carlén.

I helgen stod glädjen i fokus eftersom inga vinnare utsågs i klasserna med tanke på spelarnas unga ålder. Istället blev alla vinnare. Helgen innebar också att Snickarcupen är över för i år.

– Hela turneringen har flutit på väldigt bra, vi i tävlingsledningen hade ett möte häromdagen där vi konstaterade att årets upplaga nog är en av de bästa upplagorna av cupen någonsin. Inget har krånglat, säger Carlén.

Hur känns det för dig nu när cupen är över?

– Snickarcupen är alltid rolig att arrangera, men samtidigt är det skönt när det är över. Nu blir det några månaders lugn och ro innan det är dags att dra igång igen med nästa års cup. Jag måste samtidigt passa på att tacka alla som varit med och hjälpt till med cupen, de har gjort ett fantastiskt jobb.

Men redan nu finns gott om planer inför nästa års turnering. Bland annat kommer det nya konceptet med en seniorklass från en inledande helgen att utvecklas vidare.

– Vi ska göra ett lite nytt upplägg för den klassen. Den nya hallen i Lindome kommer att vara klar till nästa års cup så då hoppas vi kunna göra seniorklassen lite mer spektakulär och få den att bli lite större.

Vad kommer den nya hallen att betyda för Snickarcupen?

– Framförallt att vi kan ha alla matcher på samma ställe i två hallar istället för att behöva vara nere i Skånhällaskolan. Jag tror att vi kommer kunna öka antalet lag till nästa år tack vare den nya hallen, säger Niklas Carlén.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

kullenberg.rothvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar