Tuff försäsong för Dalen KFF. Arkivfoto Linus Olsson.

”Glada om vi får ihop 13”

Tre beräknade barnafödslar, högskoleprovet och förlusten av en viktig målskytt kan göra seriepremiären tuff för Dalen KFF.

Dalen KFF brukar ha en bred trupp med många spelare att välja på, men inför seriepremiären på Öckerö på lördag är det lite tunt i ledet.

– Det har sett väldigt bra ut, men nu när det börjar närma sig lördag så får vi vara glada om vi får ihop 13 spelare, säger tränaren Lasse Andersson.

På plan kommer inte bara blivande fäder saknas utan även Bita Bångens, spelaren som förra säsongen vann skytteligan i divsion 4B.

– Det är en duktig spelare som gjorde många mål, så det kan betyda en del. Men samtidigt har vi många andra duktiga spelare, så det är inget som vi står och faller med, säger Lasse Andersson.

Förra säsongen lyckades Dalen ta sig till kvalspel för division tre, men fick inte till några fullträffar i slutskedet och blev kvar i division fyra.

Lasse Andersson grämer sig fortfarande lite över att de inte lyckades ta steget tillbaka till trean, men tror att det finns potential att hamna i topp även i år.

– Vi har potential att spela en division högre upp, men det gäller att få till det.

Annelie Ivarsson Moran

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Dalen KFF

Premiär: Lördag 1 april borta mot Öckerö IF.

Tränare: Lasse Andersson.

Nya spelare: David Olofsson (Korsnäs IF), Viktor Hansson (Åsarp-Trädet FK), Axel Svensson (Utbynäs SK)

Förluster: Bita Bångens (Qviding FIF), Jimmy Christensen (Menisken IF)

Målsättning: Serietoppen.

I fjol: 2:a och kvalspel till division 3, men lyckades inte avancera.

Relaterade artiklar
Fler artiklar