Fotbollsfesten är igång!

Trots starka vindbyar drog årets största fotbollsfest igång under måndagen, Gothia cup. Under de kommande fyra dagarna ska omkring 300 fotbollsmatcher spelas på Åbyvallens sju planer. Och Jitex fick en pangstart.

Läs mer: Mölndal värd åt 130 Gothia cup-lag

Det var Jitex Mölndal BK:s lag i klassen flickor -16 som var först ut de totalt 21 Mölndalslagen att spela sin premiärmatch i Gothia cup 2017. Och det blev seger med hela 4–0 mot amerikanska Wizard FC från Chicago.

– Väldigt härligt att vi vann första matchen, det är alltid lite nervöst så här i början och då är det skönt att börja med en vinst, säger Stefan Johansson som är en av lagets tränare.

Laget vann inför ögonen på ett av Jitex största fans, nioåriga Tuva Olofsson, som gjort en helt egen flagga med Jitexloggan på för att heja fram klubbens sju lag.

– Jag hejar på alla Jitexlag, men i den här matchen var det mina tränare från fotbollsskolan som spelade. Och sedan spelar min storasyster i en match lite senare i dag, säger hon.

I klassen flickor -15 gick det inte lika bra för Jitex. Där blev det förlust mot amerikanska St. Paul Blackhawks 1 från Minnesota med 1–2.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar