Fler initiativ för ensamkommande

Föreningarna i Mölndal startar nu allt fler initiativ för att engagera ensamkommande i idrottslivet. Senast ut är Mölndals Innebandyförening och handbollsklubben Mölndals HF.

Det var ett dussintal ensamkommande från två boende som dök upp när Pontus Berger från Mölndals IBF och Eva Mässing från Mölndals HF bjöd in till en första träning i Aktiviteten i måndags.

– Vi har delat upp det så att vi kör innebandy hälften av tiden och handboll resten, säger Pontus Berger.

Planen är att köra träningarna varje måndag fram till slutet av mars.

– Sedan får vi göra en utvärdering och ta ställning till fortsättningen, säger Pontus Berger.

Från kommunen jobbar man för att förbättra förutsättningarna för föreningar som vill dra igång liknande satsningar. Under tisdagen hade Mats Nygaard, avdelningschef för förening och idrott i Mölndal, ett möte i frågan med SISU.

– Vi siktar på att ta ett större grepp om det här, det finns ett intresse från föreningarna att backa upp men medlen är små. Vi vill titta på möjligheter och förutsättningar att skapa bra saker tillsammans, säger han.

Inför måndagens träning skickade de båda föreningarna ut en inbjudan till verksamheter på 30 olika adresser. Johanna Lyberg Svensson jobbar på ett boende där flera nappade.

– De tyckte att det verkade intressant men visste inte vad det var för sporter så jag fick förklara med bilder. De var lite blyga i början, men sedan kom de igång, säger hon.

Christopher Kullenberg Rothvall

Relaterade artiklar
Fler artiklar