Stefan Karlholm leder Lindomes allsvenska damlag i innebandy i två matcher denna helg. I den första i lördags eftermiddag blev det förlust hemma mot Västerås IBS med 3-4 efter att Lindome i den tredje perioden kommit ifatt från 0-4. ARKIVFOTO: LINUS OLSSON

”En värld med stolpe ut”

Lindome IBK var nära att komma ifatt men fick se gästande Västerås IBS vinna med 4-3.

Det allsvenska damlaget spelar i helgen inte bara en utan två matcher på hemmaplan varav den första ändade med förlust. LIBK förlorade de två första perioderna med sammanlagt 0-3 men vann den sista med 3-1.

– Vi gör väl en helt OK match men tyvärr kommer vi igång med målskyttet för sent. Vi får den där lilla desperationen när vi ligger under med 0-4 och gör tre mål under de sista sju minuterna, säger Stefan Karlholm, tränare i Lindome. som fick se Michaela Holmström, Sara Karlholm och Louise Hedkvist göra Lindomes mål.

– Vi hade ett gäng med ramträffar. Vi lever i den här världen med stolpe ut, tyvärr. Det visar väl tabellen att vi ligger där vi ligger för att man inte har det där lilla flytet.

Lindomes allsvenska verklighet är dubbelmöten med lagen i den södra serien och enkelmöten med lag i den västra.

– Och Västerås ligger tvåa i den västra serien, så det är inget dåligt lag. Men vi är trötta på de här enmåls- och tvåmålsförlusterna.

Strax innan Västerås gjorde sitt fjärde mål tog Lindome en timeout när matchklockan stod på 10.28.

– Då sa vi att vi ger det här en chans. Då blev lite mer desperat. Det är kanske det som vi måste vara från start på något sätt men ändå spela kontrollerat, menar Karlholm.

– Men möter man de mer rutinerade lagen som varit med förr, så har de lagen de små marginalerna med på sin sida.

Lindome går en ny batalj på söndag eftermiddag då de gröntröjade hemma i Aktiviteten i Mölndal ställs mot Rönnby IBK.

Fördel med match så snabbt inpå?

– Ja, speciellt när vi avslutade så pass bra (mot Västerås), så är det skönt att kunna ta med sig framför allt de sju-åtta sista minuterna men också stora delar av matchen i övrigt som vi gör väldigt, väldigt bra, säger Karlholm som tillfogar att man på pappret möter ett lite sämre lag.

– Men det finns inga dåliga lag i allsvenskan. Men om man tittade på de här två matcherna innan de spelades, så är det denna (mot Rönnby) som vi har störst poängchans.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar