Ema Paljevic, 15 år, från Kållered har blivit framröstad till Årets spelare 2016. Foto: Elvira Linderot.

Ema Paljevic är årets spelare

Jitex-spelaren Ema Paljevic har blivit framröstad till årets spelare på bloggen ungdomsfotboll.se. Hennes lagkamrat Olivia Ingman kom på en tredjeplats i omröstningen.

Det är bloggen ungdomsfotboll.se som haft en omröstning om årets bästa pojk – och flickspelare. Ema Paljevic, som spelar i Jitex Mölndal BK flickor 01, vann utmärkelsen.

– Det känns fantastiskt. Det var en ära att ens bli nominerad och det var ännu roligare att vinna, säger hon.

Totalt var tio flickor, alla födda 2001, från Göteborgsregionen nominerade. De valdes ut av fotbollsbloggaren Rudy Alvarado och sedan fick läsarna rösta på sin favorit.  Ema Paljevic vann med 24 procent av rösterna (1134 stycken). Hennes lagkamrat Olivia Ingman var också nominerad och kom på en tredjeplats med 611 röster. Totalt röstade 9200 personer på sin favoritspelare.

Varför är ni så bra i Jitex?

– Det är upp till våra tränare, för att de är så bra. Vi har utvecklats så mycket i laget. Man har möjligheten att bli en bättre spelare.

Ema Paljevic är glad att många, både vänner och familj och andra, röstade på henne.

– Jag tror att så många röstade på mig för att de tycker att jag förtjänar att vinna, och eftersom jag har kommit så långt med fotbollen så tycker jag själv att jag förtjänar att vinna, säger hon.

Trots sin ålder har Ema Paljevic redan haft stora framgångar. Hon har bland annat fått spela med franska storklubben Paris Saint-Germain, fått förfrågningar från utländska klubbar och spelat med ungdomslandslaget i Futsal. Till våren ska hon få spela med PSG igen.

– Just nu går det väldigt bra. Jag har precis tagit kontakt med PSG och ska ner till Paris i mars, säger hon.

Då ska hon träna med klubben. Nästa höst, när hon har gått ut grundskolan, är målet att flytta till Paris och börja i PSG.

– Den känns som att den planen kommer gå i uppfyllelse. Jag har fått höra innan att de ska fixa boende och skola och allting om jag kommer, men då var jag för ung.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar