Efterlängtad seger för Jitex BK – bröt förlustsviten mot Sundsvalls DFF

Det har varit en tung period med sex förluster i rad för Jitex BK i Elitettan i fotboll.

|
Jitex BK vann mot Sundsvalls DFF

Men hemma mot Sundsvalls DFF bröts den tunga sviten. Det blev 2–0 (0–0) i matchen på Åbyvallen.

– En vinst som var viktig och välförtjänt. Vi skapade tryck på Sundsvall en stund in i första halvlek och skapade en handfull chanser att göra mål utan att lyckas. I andra halvlek gör vi två mål och vinner välförtjänt, kommenterade Jitex BK:s sportchef Anders Magnusson.

Inget av lagen fick in något mål under första halvlek, men efter pausen slog Amanda Ebbesson till och gav Jitex BK ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Tindra Ivarsson Lidström träff och ökade ledningen för Jitex BK. 2–0-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Jitex BK nu ligger på tolfte plats i tabellen, och Sundsvalls DFF är på 13:e plats.

Nästa motstånd för Jitex BK är Mallbacken. Lagen möts lördag 31 augusti 15.00 på Strandvallen.