Mölndal Hockeys A-lag var inte de enda laget att vinna träningsmatcher i helgen, även klubbens J18-lag tog hem en storseger mot Halmstad hemma med hela 7–2 i söndags. Foto: Petter Ullberg.

Dubbla segrar för Mölndal

Det blev seger med uddamålet för Mölndal hockey i säsongens första träningsmatch för A-laget, det borta mot Rönnängs IK under söndagen. Även klubbens juniorlag tog hem en seger i helgen.

Läs mer: Han blir Mölndal hockeys tränare

Det blev vinst med 3–2 för Mölndalslaget efter en mållös förstaperiod. I andra tryckte Mölndal in två mål och i tredje ett.

Matchen var första chansen för flera av lagets nyförvärv att dra på sig Mölndals matchtröja för första gången. De två senaste att ansluta till truppen är forwarden Jacob Samuelsson och backen Hampus Kungsberger.

Samuelsson är fostrad i Kungsbackaklubben Hanhals där han spelade juniorhockey och i division 2.

– Jacob är en mycket teknisk skridskostark forward med fin blick för spelet. Redan efter några träningar med oss i Mölndal har han visat upp ett register som ger mersmak och förhoppningar om att årets upplaga av ”The Big Red Machine” kommer att ha såväl spets som bredd i samtliga femmor, skriver klubben om honom på sin hemsida.

Det andra nyförvärvet är är Hampus Kungsberger som är fostrad i IFK Kumla med rutin från division 2 med IFK Hallsberg. Nu kommer han tillbaka till hockeyn efter en tids uppehåll på grund av studier.

Under söndagen spelade även klubbens J18-lag en träningsmatch hemma i Åby ishall mot Halmstad. Där blev det storseger för Mölndal med hela 7–2.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar