Tränare Stefan Karlholm har lite att fundera på efter helgens båda förluster. Arkivfoto: Linus Olsson.

Dubbla förluster för Lindome

Det var på förhand en tuff allsvensk helg som väntade för Lindome IBK med två matcher i Almåshallen. Det blev två förluster, men med en knapp marginal.

Läs mer: Lindome IBK vill slippa ny kvalmardröm

Västra Mälardalen IB under lördagen och därefter Hagfors IF Uddeholm under söndagen. Så såg Lindome IBK:s helg ut i Almåshallen i innebandyallsvenskan. Matcherna slutade med två förluster, 3–6 i lördags och 3–5 i söndags. Och just i söndags mot Hagfors hade Lindome en ledning med 3–2 i inledningen av den andra perioden. Men gästerna hann kvittera.

– Vi lyckades hålla 3–3 till paus och då inför tredje kändes det väldigt bra. Det var vår match, säger tränare Stefan Karlholm.

Under de båda inledande perioderna var Lindome laget som sköt mest skott mot mål. De hade en bra bit över 20 skott, men i den sista perioden blev det tvärt om.

– Vi fick bara till två skott. Vi kom inte till lägena och var inte alls så desperata som vi exempelvis var i matchen dagen innan mot Västra Mälardalen, säger Karlholm.

På pappret var Lindome IBK underdogs i båda matcherna. Mot den bakgrunden var båda resultaten ändå över förväntan. Men trots det tycker Stefan Karlholm att laget skulle haft en seger i den sista matchen.

– Det känns extra surt när vi hade hela matchen egentligen. Även om det känns bra att vi är med så tycker jag att vi skulle ha haft de där tre poängen, säger han.

Nu har Lindome IBK ledigt i två veckor innan det stundar ytterligare en helg med två matcher. Då väntar IBK Lockerud Mariestad som vunnit två av sina tre matcher hittills, samt Fröjereds IF som förlorat två av sina tre.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar