Kållered vann bortamatchen mot Mölnlycke-Sjövalla IS FK med 2-0, det trots att domaren valde att sela ut sin färggladaste kortlek. Tio varningar och fyra röda kort delades ut under matchen. Arkivfoto.

Domaren kort-chokade när Kållered vann

Det blev seger med 2–0 för Kållered SK i matchen borta mot Mölnlycke-Sjövalla IS FK i fyran under torsdagen. Men det krävdes tio gula kort och fyra röda.

– Jag har aldrig varit med om så många kort innan, säger tränaren Jamal El Moussaoui.

Läs mer: Nu ska Kållered ta steget uppåt

Det var två heta lag som möttes i fyran under torsdagen. Kållered, som ligger i topp i serien och som inte förlorat en match hittills, samt ett erkänt fysiskt spelande Mölnlycke. Och det blev en krigarkamp utan dess like. När domaren blåste av hade hon visat det gula kortet tio gånger och det röda fyra gånger.

– Mölnlycke är kända för sin fysik och ville stå upp mot oss. Men sedan kan antalet kort också förklaras med att domaren inte höll måttet. Det blev en krigarmatch och det löste inte hon, säger Jamal El Moussaoui.

Kållered drabbades av sin första utvisning i halvtid då Thomas Larsson fick gå av planen vid ställningen 0–0. När sedan Anton Green gjorde 1–0 för Kållered i 78:e minuten exploderade något hos hemmalaget. Inom loppet av fem minuter åkte två av Mölnlyckespelarna på röda kort samtidigt som Kristoffer Nyrén i Kållered också åkte på ett.

– Det rann över för Mölnlycke när vi gjorde målet, sedan spårade det ur och blev väldigt grinigt och tjurigt. Det var tuffa tag, men samtidigt la domaren nivån helt fel kan jag tycka, säger El Moussaoui.

Anton Green stängde sedan matchen genom sitt 2–0 med fyra minuter kvar att spela. Segern innebar att Kållered leder serien med tre poängs marginal till tvåan Göteborgs FF.

– Vi är väldigt tunga att möta just nu, vi har kvalitet både offensivt och defensivt, jag menar vi har gjort 19 mål framåt och bara släppt in tre. Jag är väldigt nöjd med killarna och det roligaste av allt är att vi bara kommer att bli bättre, knappast sämre, säger Jamal El Moussaoui.

På lördag spelar Kållered hemma mot jumbon KF Velebit.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar