De vann helgens storlopp

Under lördagen bjöds det på stor travfest på Åbytravet, det genom avgörandet av de klassiska pokalloppen, Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal.

Läs mer: Solig folkfest på Åbytravet

Det var under lördagseftermiddagen som årets pokallopp avgjordes, travtävlingar för de allra bästa 4-åringarna i världen. Först ut var Drottning Silvias Pokal. På förhand gick snacket om bland annat Cash Crowe som dock fick en tuff väg till loppet i uttagningarna efter att ha galopperat och bara slutat trea. Men väl i storloppet på Åby såg det annorlunda ut. Cash Crowe med Johnny Takter i sulkyn var bäst när det gällde.

– Den här hästen har allt. Hon var visserligen lite het i dag inför loppet, men det gick som tur var bra ändå. Man trodde väl kanske inte att hon skulle kunna leverera en sådan här prestation så här pass tidigt, men hon motbevisade mig. Det är sådana här segrar man jobbar och lever för, berättade Takter efteråt enligt travronden.se.

Innan det sedan vankades för Kungapokalen lyckades den 12-årige veteranen Spring Erom ta hem segern i V75-5 och därmed fixa en plats i Elitloppet. När det sedan var dags för Kungapokalen var det hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg och hans häst Diamanten och kusken Christoffer Eriksson som drog det längsta strået, en häst som ”Foppa” äger tillsammans med sin pappa Kent Forsberg och som tränas av Robert Bergh. Diamanten vann efter att ha knappat in på Deimos Racing med Erik Adielsson i sulkyn. Förstapriset var 976 880 kronor.

– Det är en enorm glädje och ett väldigt stort lopp. Stort att få chansen att köra nu när Robban (tränaren Robert Bergh) var avstängd, sa segerkusken Christoffer Eriksson till Trav 365 efteråt och fortsatte:

– Jag tråcklade mig igenom lite överallt. Vi körde barfota runt om och det var som att köra på nålar, men det är lite gambling av tränaren. ”

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar