De båda seglarna Sebastian Knaack och Albin Börjesson från Rådasjöns SS lyckades få med sig ett brons i lagtävlingen under VM i E-jolle, ett märsterskap som avslutades i Barcelona i onsdags. Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall / Privat

De tog VM-brons

Seglarna Sebastian Knaack och Albin Börjesson från Rådasjöns SS lyckades få med sig ett brons i lagtävlingen under VM i E-jolle som avslutades i Barcelona i onsdags.

Läs mer: Han siktar mot världstoppen

Det var under onsdagen som de sista racen kördes under VM-tävlingarna i Barcelona för båttypen E-jolle. Från Rådasjöns SS deltog fyra seglare genom Simon Börjesson, Gustaf Lewerth, Albin Börjesson och Sebastian Knaack. Gustaf Lewerth slutade på 48:e plats, Simon Börjesson på 22:a plats, Sebastian Knaack på 18:e och Albin Börjesson på 12:e plats i de individuella klasserna.

För Sebastian Knaack var det hans bästa placering under de fem VM han varit med på hittills.

– Jag är nöjd, men ändå inte jättenöjd. Det är den bästa placeringen jag fått på ett VM. Det som var synd var att vi blivit lovande hård vind, men så kom det lättvind efter ett par dagar och det blev ganska jobbigt för oss som är lite större seglare, säger han.

Sebastian Knaack låg på en nionde plats efter tre dagar, men halkade sedan ner till en 20:e plats på grund av den lätta vinden. Sista dagen lyckades han ta in två placeringar.

Men trots vinddebaclet lyckades både Sebastian Knaack och Albin Börjesson får med sig ett VM-brons från tävlingarna, det under den inledande lagtävlingen där det svenska laget såg till att bli obesegrade i grundomgången.

– Vi vann alla matcher förutom två och det var mot Danmark och Spanien som sedan var i final, säger Sebastian Knaack.

Hur känns det att ha ett VM-brons?

– Det känns väldigt bra, det är min första VM-medalj och den tog jag i min första internationella lagtävling. Det känns väldigt speciellt, säger han.

Simon Börjesson och Gustaf Lewerth kvalificerade sig till VM genom Open week, en tävling som gick veckan innan VM.

Nu laddar seglarna om under juli för att köra igång en ny upplaga av elitserien i början av september.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar