Att ha himlen som tak, det kan snart vara ett minne blott på Åby isbana om Socialdemokraterna får som de vill. Arkivfoto: Camilla Walldán

De svänger i takfrågan

Under onsdagen gick Socialdemokraterna ut med att de vill bygga ett tak över Åby bandybana. Ogenomtänkt tyckte bandyklubben som önskar sig en hel hall. En missuppfattning menar partiet.

Läs mer: De vill bygga tak över Åby bandybana

Det är för att komma tillrätta med de senaste årens bekymmer med att lägga is på Åby bandybana som Socialdemokraterna nu föreslår att det byggs ett väderskydd över isbanan.

– Det känns relevant och nödvändigt. Vi har ont om istider samtidigt som det är pengar som går upp i rök om vi inte kan använda den is som finns på Åby bara för att vädret är dåligt, säger Pernilla Övermark (s), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Från början gick partiet ut med ett förslag om att bygga ett tak över bandybanan. Men efter att Jan Adolfsson, ordförande i Mölndal Bandy, ifrågasatt planerna i Mölndals-Posten och menat att det ändå behövs väggar för att stänga ute vinden så har partiet förtydligat sitt förslag.

– När vi i artikeln skrev att vi vill bygga ett tak över bandybanan så menade vi, även om det framgick dåligt i texten, att det även skulle vara fyra väggar till taket. Vi vill utreda möjligheterna att bygga en bandyhall, med de nödvändiga kringutrymmen som behövs, skriver partiet på sin hemsida.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar