Douglas Bergqvist, 17 år och Alice Höglund, 17 år, slog världsrekord i inomhusrodd på maskin i helgen. Foto: Privat

De slog tre världsrekord

Douglas Bergqvist, 17 och Alice Höglund, 17. Det är de senaste världsrekordinnehavarna från Mölndals roddklubb. Nu har klubben satt elva världsrekord på roddmaskin på ett år.

– Vi ska fixa nio till innan året är slut, säger tränare David McGowen.

Det är klubbens träningskoncept med intensiv vinterträning på roddmaskin som skördat framgång efter framgång, rekord efter rekord. Senast ut att slå världsrekord var Alice Höglund på 500 meter i lördags, samt Douglas Bergqvist på både 500 och 100 meter i fredags.

– Jag förstod det inte först. Det var först i veckan när folk började gratta mig som jag insåg hur coolt det är, säger han.

Elva världsrekord

Tidigare under året har Cissi Velin slagit flera rekord och totalt har klubben slagit elva världsrekord på roddmaskin under de senaste tolv månaderna. Det hela är en del i en storsatsning som klubben gjort på roddträning inomhus.

– Rekorden har gett oss ett gott rykte runt om i hela roddvärlden och just nu kommer roddare från Irland, Australien och England över till oss för att träna, säger David McGowen som är klubbens tränare.

Siktar på 20 rekord

Målsättningen är att fortsätta leverera rekord.

– Förhoppningsvis kan vi slå nio till innan året är slut, säger McGowen.

För juniorroddaren Douglas Bergqvist är rekorden ett bevis på att träningen under vintern gett resultat nu när det är dags att ge sig ut på Rådasjön.

– Det blir som en klapp på axeln, säger han.

Vilket är ditt mål på vatten under säsongen?

– Att bli topp-tre på SM i Jönköping.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar