Mölndals IBF har hittat spelet i sin nya serie, division 2. Efter fyra omgångar ligger de femma med två vinster och två förluster. Här lagkaptenen Nina Jönsson. Foto: Jörgen Rönning

De har hittat formen i nya serien

För två år sedan fanns de inte ens, nu klättrar de mot toppen i innebandytvåan. Mölndals IBF har hittat innebandyglädjen.

Läs mer: Nya laget har blivit en braksuccé

Seger mot Fristads GoIF med 3–1 förra helgen och nu i helgen mot Landvetter med 7–3 på bortaplan. Mölndal IBF har hittat storformen i tvåan.

– Det känns som att vi börjar bli bra, vi bättrar oss. Men vi är ett jättehärligt lag och har jättekul, säger lagkapten Nina Jönsson.

Fyror i trean

Laget bildades för två år sedan och spelade då i division 3 där de slutade på fjärde plats. Men trots det räckte det för att läget skulle få en biljett upp till division 2 där de just nu ser ut att ha hittat hem. Laget förlorade de två första matcherna, men ligger nu femma efter de två vinsterna.

– Vi har egentligen samma lag nu, men har också flyttat upp en del juniorer så vi är en härlig mix mellan damspelare och juniorer. Vi har blivit ett jättehärligt lag som kämpar och tränar egentligen precis som i fjol, säger Nina Jönsson som varit med sedan starten.

Vill vinna

Men någon egentlig målsättning med säsongen i tvåan har de inte.

– Vi ska försöka vinna så mycket vi kan så får vi se vad det räcker till, säger Nina Jönsson.

På fredag ställs laget inför största utmaningen hittills genom matchen mot serieledarna Pixbo Wallenstam IBF hemma i Aktiviteten.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar