Det blev 4-4 i Lindomes första match efter sommaruppehållet. På lördag spelar de igen. Arkivfoto: Linus Olsson

”Bra start på höstsäsongen”

Efter sommaruppehåll har fotbollssäsongen dragit igång för Lindome Gif igen. Trots en oavgjord match i lördags tycker Lindomes tränare Johan Mattsson att de har börjat bra.

– Vi presterade på ett bra sätt, säger han.

I lördags spelade Lindome Gif sin första match efter några veckors uppehåll. Laget, i division två, mötte Halmia IS på hemmaplan.

Hur var matchen?

– Det var på många sätt en väldigt bra match från våran sida. Det var väldigt många delar som vi pratat om och jobbat på som fungerade bra. Sen fanns det delar vi inte är nöjda med men vi tycker väl ändå att totalt sätt så är det en match vi förtjänar att vinna. Det var bra offensiv fotboll och vi jobbar bra med vårt försvarsspel. Vid något mål slarvar vi, så det kändes surt, säger Johan Mattsson.

Målrik match

I första halvlek lyckades IS Halmia ta ledningen med 3-1, men Mattsson tycker ändå att Lindome spelade bra fotboll.

– Det är tufft, men vi vet efter prestationen i första halvlek att vi kan vända på det och det visar vi också när andra halvlek är igång. Sen får de en utvisning tidigt i andra halvlek och då blir vår vändning ännu tydligare, säger han.

Det är när Lindomes Elias Gustafson sätter 2-3 i 57:e minuten som det börjar bli medvind. På kort tid lyckas även Viktor Alexandersson och Robin Eriksson sätta varsitt mål.

– Vi gör mycket som är bra och vänder till 4-3, sen i ett ögonblick av okoncentration och inte jättebra kollektivt försvarsspel så blir det 4-4. Vi kämpar på, men det är tufft tillslut att bara få en poäng, säger Johan Mattsson.

Bättre försvar

Framöver säger tränaren att de ska fortsätta på samma spår, men slipa på en del detaljer.

– Offensivt är vi jättefina och skapar massa målchanser. Däremot behöver vi göra fler mål på de målchanser vi har, det ska vi jobba på. Annars har vi haft en jättebra start på höstsäsongen med bra läger och träningar. Det gör det extra surt med bara en poäng, men prestationen ska vi hålla.

Framförallt säger han att de behöver jobba ytterligare med sitt försvarsspel.

Nästa match spelar Lindome på lördag mot Tvååker. Även då på hemmaplan.

– Tvååker är svårspelade, de är alltid tuffa att möta. De är ett jättebra lag, framförallt defensivt tycker vi, säger han och fortsätter.

– Vi ser fram emot den matchen. Vi ska göra en lika bra prestation som vi gjorde mot Halmia så kommer det gå bra.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar