Bitas dubbla baljor bet inte

Dalen/KFF fick det tungt borta mot Hisingsbacka FC. Trots många chanser och bra spel föll laget med 3-2.

– Vi var riktigt nära att kvittera till 2-2 innan de gör 3-1 så det var jäkligt synd där, säger assisterande tränaren Jonas Hylén efter matchen.

Dalen/KFF fick det svårt mot Hisingsbacka FC. Efter 29 minuter gjorde hemmalagets Kebba Sanyang 1-0, och nio minuter senare utökade Hisingsbacka ledningen genom Adam Ben Sassi. Ett resultat som stod sig till halvtid.

– Hisingsbacka har mycket boll i första halvlek men har svårt att göra mål. Vi har bra lägen och även om det står 2-0 i halvlek kunde det lika gärna stått 2-2, säger Dalen/KFFs Jonas Hylén efter matchen.

I den andra halvleken jagade Dalen/KFF kvittering. Man ändrade om presspelet och fick resultat direkt. Bita Bångens gjorde sitt första mål för kvällen, och Dalen/KFF hade kontakt på riktigt.

– Vi tyckte väl att de inte hade skapat så mycket chanser. Så att vi sa i halvtid att vi skulle vara lite noggrannare i presspelet. Så vi ändrade så det var mest presspelet som vi ändrade i halvlek, säger Hylén.

Reduceringen innebar att Dalen/KFF flyttade upp positionerna allt mer. Det gav möjlighet till Hisingsbackas Isaac Shears att kontra in 3-1.

– Vi gjorde mål nästan direkt. Sen fortsatte vi att trycka på då kontrade dom in 3-2. Vi var riktigt nära att kvittera till 2-2 innan de gör 3-1 så det var jäkligt synd där, berättar Hylén.

Dalen/KFF gav sig inte där utan fortsatte jakten på kvitteringsmålet. Bita Bångens slog till igen och gjorde 2-3. Men närmare än så kom inte gästerna.

Dalen/KFF är nykomlingar i årets serie och inledde starkt genom att slå Västra Frölunda i premiären. Den segern följdes upp av två förluster, men till Hisingsbacka åkte med en 2-0-seger mot Jonesred i ryggen. Visserligen blev det förlust mot Hisingsbacka men Hylén ser ändå positivt på kommande matcher.

– Har vi en bra dag så kan vi slå alla men har vi en dålig dag kan vi förlora mot alla. Vi har ändå slagit Frölunda exempelvis. Jag tycker vi har en bra känsla det är bara att tugga vidare, säger Jonas Hylén.

Oskar Avedal

Hisingsbacka FC – Dalen/KFF 3-2 (2-0)

Fotboll Division 3 NV Götaland herr

Målskyttar: Bita Bångens 2.

Matchens bästa: Bita Bångens, gör Dalen/KFFs båda mål. Karlsson gjorde det bra som vikarierande mittback.