Behöver fem mål för att bli kvar

Efter förlusten mot IBK Lund elit i söndags står mycket på spel för Lindome IBK. De behöver en vinst med fem mål mer än motståndarna för att säkra ännu en säsong i innebandyns allsvenska.

Lindome IBK visste redan efter de två vinsterna mot Falkenberg att nästa möte, mot IBK Lund elit, skulle bli tuffare. I söndags förlorade de första playoff-matchen mot skåningarna.

En minut och 52 sekunder in i andra perioden bedömde domaren att målvakten Rosita Rosing kastade bollen på en spelare i motståndarlaget efter ett mål.

Hon fick två plus tio minuters utvisning för osportsligt uppförande.

– Det fanns ingen mening eller avsikt. Det blev lite diskussion om vad som hände och det satte oss lite i obalans, säger tränaren Niclas Åshamn.

Överläge i underläget

Andremålvakten Linnea Wallin fick vakta målet i lite mer än fem minuter i andra perioden innan Lundspelarna lyckades näta två bollar. I tredje, då Rosita Rosling kommit tillbaka och Lindome IBK fått ytterligare ett baklängesmål, så valde Mölndalstränarna att ta en time out. Men effekten uteblev; Lund elit lade ytterligare ett mål tre minuter senare.

Trots att slutsiffrorna på resultattavlan blev 1–5 så tycker tränaren att det var en jämn match och skottstatistiken pekar åt samma håll. Lindome hade dubbelt så många skott mot mål som med Lund elit.

Måste vinna med fyra

Det är en ljusglimt som behövs när Lindome IBK på söndag går in med ett 0–4-underläge.

Niclas Åshamns målsättning inför ödesmatchen, då framtiden i damernas allsvenska står på spel, är solklar: när matchen är slut ska de ha minst fyra fler mål på resultattavlan. Men då krävs en bättre insats än i söndags.

– Vi måste göra det svårare för Lund. De gjorde tre mål på returen, de målen får inte hända. Vi måste också vara tuffare offensivt. Vi skapade många bra lägen, men gjorde det enkelt för deras försvar att plocka bort det, säger han.

Returmöte i helgen spelas på hemmaplan. Det är något som Niclas Åshamn tror har stor betydelse för lagets chanser.

– Det har varit tuffare på bortaplan under säsongen. Med hemmaplan, publik i ryggen och en trygghet i vår Almåsborg så känner vi att chanserna blir bra mycket större. Vi ska vara kvar i allsvenskan, säger han.

Annelie Ivarsson Moran