Bandylaget är redo för kvalet

I morgon väntar tuffaste matchen

På fredag smäller det för Mölndal bandy. Det är då laget börjar sin kvalresa mot allsvenskan. Först ut är en mardrömsmatch mot Åby/Tjureda.

Sedan det i förra veckan stod klart att Mölndal tagit hem seriesegern gick luften ur laget, ett faktum som syntes i lördags då de förlorade mot Sunvära.

– Koncentrationen var inte på topp. Hade det gällt något hade vi kört över dem, säger Jan Adolfsson, assisterande tränare.

Men synderna äro förlåtna. Det är i morgon fredag som bandysäsongen börjar på riktigt med en resa till Småland för en match mot Åby/Tjureda. Det är ett lag som bara tappat poäng genom en oavgjord match, resten har varit segrar.

– Rent spontant känns de som kvalseriens bästa lag. Allsvenska Örebro borde vara bäst rent logiskt, men Åby/Tjureda har allt att vinna och inget att förlora, säger Jan Adolfsson.

Örebro har haft en kämpig säsong i allsvenskan där de bara vunnit fyra matcher och åkt på 15 förluster. Av de tre lagen från division 1 i kvalet är det Mölndal som har minst antal segrar, men det är inget som oroar Jan Adolfsson.

– Som lag har vi haft en tendens att spela som sämst mot bottenlag och betydligt bättre mot vassare motstånd. De två matcherna mot Vargön har varit våra överlägset bästa insatser och det är då som jag varit som lugnast vid sidan av.

Varför är det så?

– Vi blir mer disciplinerade. Mot bottenlagen är det ofta som spelare drar iväg på lite egna äventyr .

Kvalserien avgörs genom sex matcher där den sista spelas den 10 mars.

– Jag är väldigt hoppfull inför kvalet, lagen spelar en bandy som passar oss. Men jag tror det blir en jämn serie, säger Jan Adolfsson.

Christopher Kullenberg Rothvall

Matchfakta

Bandy Division 1 herr

Sunvära SK–Mölndal Bandy

3–2 (1–0)

Relaterade artiklar
Fler artiklar