Ett nybyggt Balltorp med bland annat nyvärvade Mattias Pringle tillhör en av favoriterna i årets division 5. I dag torsdag spelar de premiär på Förbovallen mot Hovås Billdal IF. Foto: petter Ullberg..

Balltorp är favoriter

Försäsongen har varit turbulent för Balltorps FF med ett stort spelarbortfall, men genom tunga värvningar har laget seglat upp som favoriter i femman.

Läs mer: Balltorp satsar med 15 nyförvärv

Inför fjolårets säsong slog Balltorp på den stora trumman. Hela 15 nyförvärv skulle se till att lyfta upp laget till division 4 och det såg lovande ut i början, men sedan klappade de igenom och slutade på åttonde plats.

– Ingen var nöjd med det och vi har jobbat stenhårt nu för att bli bättre än så i år, säger lagets tränare Bawan Mohideen.

Nu är de istället betydligt försiktigare i att önska sig för mycket för tidigt.

– Vi har lärt oss läxan och har insett att det är bättre att ta vecka för vecka och försöka satsa på att ha så roligt som möjligt. Men ambitionen är ändå hög, säger han.

Men försäsongen har varit tuff för laget som mer eller mindre fick börja bygga om hela laget eftersom många valde att lämna efter fjolårssäsongen.

– Det har varit turbulent, vi hade en väldigt tunn trupp och ont om spelare i början av årets säsong på grund av alla bortfall. Men så fick vi in en hel del nyförvärv och nu känns truppen både stark och bred, säger Bawan Mohideen.

Klubben har ett tiotal nya spelare, så som Mattias Pringle från BK Skottfint, Victor Lundqvist från Landvetter och Richard Amidani från IF Mölndal.

– Många av de vi fått in har kommit för att spela med gamla vänner, vilket gör att vi har en väldigt go stämning. Vi har flera spelare som spelat tillsammans sedan ungdomsåren, säger Bawan Mohideen.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

FAKTA: Balltorps FF

Premiär: Torsdag 30 mars hemma mot Hovås Billdal IF.

Tränare: Bawan Mohideen.

Nya spelare: Patrik Larsson (Utbynäs SK), Dylan Hododi (IF Mölndal), Richard Amidani (IF Mölndal), Mathias Pringle (BK Skottfint), Hassan Sabih (Solängens BK), Matteus Aprim (comeback) och Stefan Knezevic.

Förluster: Mustafa Shirwani (Fässbergs IF).

Målsättning: Att ha så roligt som möjligt och komma bättre än i fjol.

I fjol: 8:a

Relaterade artiklar
Fler artiklar