16-åriga Amanda Linnér från Hills GK vann Franska öppna i paris under påskhelgen, det efter att ha slagit klubbkamraten Beatrice Wallin i finalen. Arkivfoto: Göran Söderqvist

Amanda Linnér vann stortävling

Hillsgolfaren Amanda Linnér har gjort det igen. Under påskhelgen krossade hon 120 av Europas bästa juniorgolfare under Franka öppna i Paris. Det efter att ha besegrat klubbkamraten Beatrice Wallin i finalen.

Läs mer: Hillsgolfare chockade golfvärlden

Det var under annandag påsk som tävlingen French International Lady Juniors Championship’s avgjordes i Paris efter fem dagars spel. Och det blev en final präglad av Mölndalsklubben Hills GK:s färger, det eftersom de båda klubbkamraterna Amanda Linnér och Beatrice Wallin från det svenska flicklandslaget mötte varandra.

– Det var nästan lite jobbigt. Vi båda ville självklart vinna men samtidigt ville vi också att den andra skulle få chansen att vinna, säger Amanda Linnér.

Klättrade uppåt

Efter de två inledande dagarna var det långt ifrån tydligt att det skulle bli Hillsduon som tog sig hela vägen till en final. Amanda Linnér låg på en delad femtondeplats när matchspelet inleddes och Beatrice Wallin på 23:e plats. Men de båda visade prov på störst kyla och avancerade sig igenom match efter match och gick hela vägen till final.

– Vi hade ganska god koll på hur det gick för varandra under tävlingen. Men att jag skulle vinna trodde jag nog inte, säger Amanda Linnér.

Hur kändes det?

– Det känns fortfarande helt overkligt, jag kan inte riktigt förstå det, säger hon.

På väg mot Solheim cup

Segern tillsammans med flera tidigare framgångar, bland annat andraplatsen under Annika Invitational i februari, gör att Amanda Linnér just nu ligger på första plats i rankingen till den prestigefyllda lagtävlingen Junior Solheim Cup där tre av totalt nio kvaltävlingar nu är avklarade.

En av nycklarna till segern i påskhelgen menar Amanda Linnér är en extra skärpa i puttningen.

– Jag puttade mycket bättre än vad jag gjort tidigare. Det är ofta puttningen som avgör när jag spelar som bäst och nu gjorde det att jag fick många birdies, säger hon.

Vidare till Skottland

Men varken Beatrice Wallin eller Amanda Linnér hann njuta speciellt länge av segern. Under måndagen reste de vidare från Paris till Skottland där nästa tävling nu väntar.

– Det ger mig självklart ett bra självförtroende att ha en sådan seger i ryggen, men jag tror inte riktigt jag kan njuta av den förrän jag kommer hem igen efter tävlingen i Skottland. Men sedan sätter det lite press också, säger Amanda Linnér

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar